Genç İstihdamı - Temiz Enerji (Rüzgar ve Güneş) Sertifikalı Eğitim Programı

Genç İstihdamı - Temiz Enerji (Rüzgar ve Güneş) Sertifikalı Eğitim Programı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından 2022-2023 yıllarında kalkınma ajanslarının “Genç İstihdamı” teması altında faaliyetlerini önceliklendirmesi kararlaştırılmıştır. Bu kapsamda, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) ve İzmir Kalkınma Ajansı işbirliğinde 2-3 Temmuz 2022 tarihlerinde “Genç İstihdamı - Temiz Enerji (Rüzgar ve Güneş) Sertifikalı Eğitim Programı” fiziksel olarak düzenlenecektir. Eğitim Programına katılım ücretsizdir. 24 Haziran 2022 tarihinde başvuruları son erecek Eğitim Programı hakkında detaylı bilgiler aşağıda yer almaktadır.

 

Arka Plan

Kalkınma ajansları kuruluşlarından bu yana gençlerin istihdamına yönelik çeşitli çalışmalar gerçekleştirmektedir. Yerel ihtiyaçları yerinde tespit eden kalkınma ajanslarının önümüzdeki dönemde de gençlerin istihdamının sağlanmasında önemli roller alabileceği değerlendirilmektedir. Bu kapsamda, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından 2022-2023 yıllarında kalkınma ajanslarının “Genç İstihdamı” teması altında faaliyetlerini önceliklendirmesi kararlaştırılmıştır. Bu kapsamda Gençlerin iş hayatına geçişte deneyim eksikliğinden kaynaklı sorunlar yaşaması sebebiyle kamu kurumları ve özel sektör firmalarıyla iş birliği halinde beceri geliştirme programları oluşturulması hedeflenmiştir.

 

Diğer yandan, İzmir Kalkınma Ajansı’nın 2011 yılından itibaren yaptığı çalışmalarda, temiz enerji sektörü İzmir’in öncelikli sektörlerinden birisi olarak belirlenmiş ve strateji geliştirme, mali destek programları ve yatırım tanıtım çalışmalarıyla sektör desteklenmiştir. Ajansın tüm bu çalışmaları neticesinde İzmir, özellikle Rüzgar Enerjisi Ekipman üretiminde uluslararası ölçekte bir merkez haline gelmiştir. Ülkemiz ise, özellikle İzmir ve çevresi başta olmak üzere Doğu Avrupa ve Orta Asya’nın Rüzgar Enerjisi Üretim üssü haline gelmeye başlamıştır. Rüzgar sektöründe gelinen noktanın daha da ileriye taşınabilmesi ve bölgenin diğer temiz enerji alt sektörlerinde de benzer bir konuma ulaşılabilmesi için, İzmir Kalkınma Ajansı tarafından sektörün kümelenme ve akıllı uzmanlaşma yaklaşımları ile geliştirilmesi hedeflenmektedir.

 

Temiz enerji sektörünün hızlı gelişimi çerçevesinde en temel ihtiyaçlarından birisi nitelikli insan kaynağıdır. Bu kapsamda İKÇÜ bünyesinde var olan temiz enerjiye yönelik eğitim altyapısı kullanılarak “Genç İstihdamı - Temiz Enerji (Rüzgar ve Güneş) Sertifikalı Eğitim Programı” geliştirilmiştir. Program ile temiz enerji sektörü için ihtiyaç duyulan nitelikli insan kaynağını yetiştirmek üzere, katılımcılara gerekli becerilerin sağlanması hedeflenmiştir.

 

Program Hakkında

“Genç İstihdamı - Temiz Enerji (Rüzgar ve Güneş) Sertifikalı Eğitim Programı” İKÇÜ Makina Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerince 25'er kişilik iki gruba ücretsiz olarak verilecektir. Katılımcılar, Kasım ayı içerisinde yapılacak eğitimin uygulamalı kısmına da katılmaya hak kazanacaklardır. Katılımcılara İKÇÜ Sürekli Eğitim Merkezi onaylı başarı veya katılım sertifikaları verilecek olup, başarı sertifikası düzenlenmesi için programın son günü bir sınav düzenlenecektir. Sınav soruları eğitim içeriğinden oluşturulacak olup, başarı sertifikası için söz konusu sınavdan 100 üzerinden en az 50 puan alınması gerekmektedir.

 

Tarih: 2-3 Temmuz 2022

Yer: İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Makina Mühendisliği Laboratuvarı

Son Başvuru Tarihi: 24 Haziran 2022

Sonuçların İlanı : 28 Haziran 2022

 

Başvuru Kriterleri :

  • Eğitim programına Türkiye’deki üniversitelerin Makina, Elektrik, Elektronik, Enerji Sistemleri Mühendisliği bölümlerinde veya bu bölümlerle benzer nitelikte ancak farklı isimlendirilmiş mühendislik programlarında okuyan 4. Sınıf öğrencileri veya bu bölümlerin mezunları katılabilecektir.
  • “Genç İstihdamı” teması kapsamında genç nüfus olarak belirlenen 18-34 yaş arasındaki başvuru sahipleri programa kabul edilecektir.
  • Başvuruların değerlendirilmesinde, sırası ile son 5 yılda mezun olanlara ve 4. sınıf öğrencilerine öncelik verilecektir. Bu önceliklendirmenin yeterli olmadığı durumlarda ise yaşı küçük olanlara öncelik verilecektir.
  • “Genç İstihdamı” teması kapsamında tasarlanan tüm faaliyetlerde dezavantajlı grupların katılımının teşvik edilmesi hedeflendiğinden engelli bireylere ve kadınlara öncelik verilecektir.

 

BAŞVURU İÇİN:

https://forms.gle/Un6W1WMssFKt7xKG9

 

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) ve İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) işbirliğinde 2-3 Temmuz 2022 tarihlerinde düzenlenecek “Genç İstihdamı - Temiz Enerji (Rüzgar ve Güneş) Sertifikalı Eğitim Programı” kapsamında başvuru yapmaktasınız. Bu kapsamda sunulmuş olan bilgi ve belgeler 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu çerçevesinde muhafaza edilecektir.

İlgili Resimler

Menüyü Kapat