KÜÇÜK ÖLÇEKLİ RÜZGÂR TÜRBİNİ YARIŞMASI

Küçük Ölçekli Rüzgar Türbini Yarışması Organizasyonu, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) ve İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) iş birliğiyle ve Enerji Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (ENSİA) ile Venco Havalandırma'nın destekleriyle düzenlenmektedir. Bu organizasyon, mühendislik fakültesi öğrencileriyle son iki yılda mezun olmuş genç mühendislerin rüzgar türbini tasarımı konusunda deneyim kazanmalarını amaçlamaktadır.

Destekler:
Yarışmanın birinci aşamasından sonra yapılacak değerlendirmede, destek için uygun bulunan en fazla 6 (altı) ekibe 5.500,00’er TL'ye kadar malzeme satın alma ve üretim desteği sağlanacaktır.

Ödüller:
Yarışma sonucunda yapılan değerlendirmede en yüksek puanı alan birinci ekibe 30.000 TL, ikinci ekibe 15.000 TL üçüncü ekibe 7.500 TL para ödülü verilecektir.

Yarışma takvimi:
Resmi Yarışma Duyurusu: 13 Mart 2024
Birinci aşama Rüzgar Türbini Ön Tasarımlarının Teslimi: 19 Nisan 2024
Birinci aşama değerlendirme sonuçlarının açıklanması: 22 Nisan 2024
Birinci aşama sonrası desteklenmesine karar verilen ekiplere bütçe aktarımı: 26 Nisan 2024
İkinci Aşamada üretilen Rüzgar Türbinlerinin Teslimi: 20 Mayıs 2024
Rüzgar Türbini Test ve Ödül Töreni Etkinliği: 23 Mayıs 2024

Başvuru için aşağıdaki bağlantıda bulunan formu doldurunuz:

Detaylar ve Şartname için tıklayınız.